Mer pseudobehandling for pseudoborreliose

Det holder visst ikke med årelange antibiotikakurer. Nå skal norske pasienter med «kronisk borreliose» (pseudoborreliose) også få strøm gjennom kroppen i en kombinasjon av tradisjonell kinesisk medisin og homøopati (!).

En del pasienter med langvarige plager havner ved hjelp av dårlige laboratorietester i klørne på «borrelioseindustrien». Noen av disse pasientene føres inn i en evig jakt på nye behandlingsmåter i tillegg til langvarige antibiotikakurer. Rundt dem står smarte forretningsfolk – forkledd som behandlere – klar til å tilby den ene behandlingsmåten sprøere enn den andre. Homøopati, urter, infrarøde saunaer, trykkammerbehandling og detox er bare noen av tilbudene. Nå forsøker et norsk firma og en lege i Arendal å markedsføre et nytt tilbud: Ondamed.

På Facebook-siden «Ondamed i Norge» inviterer firmaet Balanse Pluss i et oppslag frivillige pasienter med «vedvarende helseproblemer fra borrelia» til å prøve ut behandlingen «Ondamed»:

«TILBUD OM BEHANDLING MED ONDAMED TIL FRIVILLIGE MED PLAGER FRA BORRELIA

 I lys av det betydelige problemet med plager etter infeksjoner fra borrelia, ønsker vi å tilby et begrenset behandlingsopplegg for fem frivillige.

Hensikten med tilbudet er å hjelpe de aktuelle pasientene og samtidig vinne mer erfaring i Norge med bruk av Ondamed ved denne typen plager.

Aktuelle pasienter er tilfeller med vedvarende helseproblemer fra borrelia eller co-infeksjoner som ikke kan fortsette å motta antibiotika lenger. Dette kan skyldes at behandlingen med antibiotika er påvist ineffektiv, at pasienten ikke tolererer ytterligere antibiotika eller av andre grunner.

I den forbindelse søker vi kontakt med aktuelle frivillige som faller inn under kriteriene.

Tilbudet gjennomføres av undertegnede [Erling Vebenstad] i samarbeid med Dr. Bjørn Johan Øverbye ved Arendal Helsesenter A/S og Ondamed GmbH i Tyskland.»

Beskrivelsen av systemet indikerer sterkt at dette er reint humbug.

«Ondamed» ser ut til å være et behandlingsopplegg der mikro-strøm i frekvenser mellom 0,1 og 32 000 Hz påføres huden. Beskrivelsen av systemet indikerer sterkt at dette er reint humbug:

«The ONDAMED is a combination of various philosophies and its frequency selections are based on ancient and pioneering Western and Eastern healing methods including Traditional Chinese Medicine, Ayurvedic Medicine, and Homeopathy.»

«The system offers 4 different Modules, meaning 4 devices in 1. It covers a frequency list ranging from 0.1 to 32,000 Hz identifying organs and organ systems. The frequency list is based on mathematical structure as already documented by Pythagoras 500 B.C. and upon which the basis of geometry is founded; this structure can be found in all elements of nature.»

Ondamed kan behandle det meste, sier reklamen.

Ondamed kan behandle det meste, sier reklamen: aldring, allergier, astma, depresjon, betennelser, funksjonsproblemer, immunsvikt, impotens, infeksjoner, overgangsalder, overvekt, skader, smertesyndromer, stress, ryggsøyle- og leddplager og sår. Og altså pseudoborreliose.

Dette bør være en sak for Helsetilsynet.

 

(Fotografiet er  en faksimile fra hjemmesiden til Ondamed.)

 

Les også:

«Jeg har diagnosen her.»

«Beklager, Laane, du er avslørt.»

«Biologi på roterommet»

«Babesiose: svar på Mysterud og Laanes utfordring»

«Monsen og pseudoborreliosen»

«En alternativmesse om flått»

«Opprydding etter uetisk flåttforskning»

«Monsen, hundene og flåtten»

«Bekymringsmelding om «Norsk Borreliose Senter»»

«Reisende i mirakelkurer»

«En epidemi av borreliose»

«Flåtten, Monsen og Luneng»

«Smitte med «kronisk borreliose» på Internett»


Publisert

i

av

Kommentarer

Ett kommentar til “Mer pseudobehandling for pseudoborreliose”

  1. […] «Mer pseudobehandling for pseudoborreliose.» […]