TV2 om rotavirusvaksinasjon og inhabilitet

Prioriteringsrådet gikk mot at norske barn skal tilbys vaksine mot rotavirusdiare, slik Folkehelseinstituttet anbefalte. Nå skal saken avgjøres av Helse- og omsorgsdepartementet. De to ledende embetsmennene der, Bjørn-Inge Larsen og Geir Stene-Larsen, var tidligere leder og nestleder for nettopp Prioriteringsrådet da det behandlet saken. Inhabilitet?

TV2 løfter fram denne problemstillingen i en nyhetsreportasje i dag 13. januar 2013. Helseminister Jonas Gahr-Støre avslår her å kommentere spørsmålet om habilitet.

Daglig leder for epidemi, Preben Aavitsland, har tidligere kritisert Prioriteringsrådets avslag i en kronikk i Aftenposten, sammen med barnelege Per-Helge Måseide. Kronikken kan leses her på epidemi.no.

Bildet øverst er en faksimile fra TV2 sin sak.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “TV2 om rotavirusvaksinasjon og inhabilitet”

  1. […] Helge Måseide skrev sammen med Preben Aavitsland en kritisk kronikk i Aftenposten om saken. Siden kom det fram i TV2 at de to nye, ledende embetsmennene i Helse- og omsorgsdepartementet, som nå skulle avgjøre saken, […]