Kategori: Annet

 • Miasmene eller mikrobene. Hygiene.

  Miasmene eller mikrobene. Hygiene.

  I dag vasker vi hendene før måltidene, for vi ønsker ikke å få i oss sykdomsfremkallende mikrober. Også før mikrobene ble oppdaget, i andre halvdel av 1800-tallet, vasket man hendene. Hvorfor gjorde man egentlig det?

 • Ukeslutt-kommentarer i Fædrelandsvennen

  Ukeslutt-kommentarer i Fædrelandsvennen

  Her er lista med Preben Aavitslands Ukeslutt-kommentarer i Fædrelandsvennen siden mars 2017. Alle kommentarene finnes her på epidemi.no. Klikk på lenken med datoen.

 • Blinde øyne og blind moralisme

  Blinde øyne og blind moralisme

  I kampen mot øyesykdommen trakom har forskere oppdaget et enkelt tiltak som kan redde hundretusener av spedbarn fra å dø. Noen leger vil ikke at tiltaket skal benyttes.

 • Følg H7N9 på epidemi.no

  Følg H7N9 på epidemi.no

  For å hjelpe helsepersonell, bedrifter, journalister og andre som vil følge situasjonen med det nye fugleinfluensaviruset A(H7N9), har vi i epidemi samlet lenker til etater og organisasjoner med god informasjon. Vi har også samlet og kvalitetsvurdert utvalgte artikler fra vitenskapelige tidsskrifter. Du finner det hele på en egen side her på epidemi.no. Oppdateringer blir annonsert…

 • Tress Design AS

  Her er lenke til byrået som har utviklet identitetsdesign og nettside for epidemi. Ta gjerne en titt på deres hjemmeside.

 • Hans Blystad 60 år

  Hans Blystad er redaktør for Smittevernboka og var den nærmeste medarbeideren til Preben Aavitsland, daglig leder for epidemi, i hans tid ved Folkehelseinstituttet. Den 12. august 2012 fylte Hans 60 år. Her er hilsenen fra Preben. Hilsenen går bra i tre minutter, men så… (Dessverre dårlig lydkvalitet.)